De Oostkust is opgericht in 2014 en heeft sindsdien een aantal gezamenlijke projecten en voorstellingen gerealiseerd.

 

Stadslandbouwproject Noordoogst 
NoordOogst is een stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord, waar het draait om lekker eten dat op een duurzame manier geproduceerd is. Het is een plek die voor iedereen toegankelijk is om duurzaam voedsel te verbouwen, maar ook een vrij ruimte biedt voor inspiratie om bewust met eten om te gaan.
NoordOogst werkt samen met talloze vrijwilligers, buurtbewoners en een grote groep groene ondernemers. Het is een bruisende groene plek waar je kunt werken, leren, genieten en elkaar kunt ontmoeten.

 

ICCCR 2016
ICCCR staat voor International Citroën Car Clubs Rally. Het is een vierjaarlijks evenement waar Citroën-clubs en liefhebbers uit de hele wereld elkaar treffen.  De zestiende editie van de ICCCR had 11.000 betalende bezoekers, waarvan meer dan de helft 4 dagen verbleef op ingerichte kampeerplekken rondom Kasteel Middachten. In totaal kwamen er 5.000 Citroëns uit de hele wereld naar het evenement, waar 250 vrijwilligers bij betrokken waren.

 

De Waar? Gebeurde Geschiedenis van Nijmegen tussen 1678 en 2113
Verleden en heden werden met elkaar verbonden tijdens Prateur 2013 in Nijmegen.  In de Mariënburgkapel (her)schreef muziektheater De Plaats samen met De Oostkust de geschiedenis van Nijmegen in een komisch stuk  (10+) langs eeuwen van oorlog en vrede.

Met Ron Vervuurt, Peter Hendriks, Jos Verest en Stefan Papp, geschreven en geregisseerd door Albert Hoex

 

Weekdieren
Het theaterstuk ‘Weekdieren’ van 100 Vogels  gaat over twee mannen en de verhalen die hen voortdrijven, maar ook de verhalen die hen tegenhouden om te zijn wie ze zijn. Of hadden kunnen worden. Worstelend met wat ze elkaar en zichzelf vertellen, proberen ze deze keer verder te komen dan ze in de afgelopen  veertien jaar zijn geweest: voorbij de drempel van de voordeur. 

 

En verder…
De Oostkust is een coöperatie. Haar leden werken samen binnen de coöperatie aan het realiseren van projecten, daar zijn bovenstaande projecten een voorbeeld van.

Buiten de coöperatie om organiseren ze eveneens evenementen en theatervoorstellingen.
Zie voor de onafhankelijke producties: Carla Leurs, La-Events en Yvonne Pos, My Productions.